Prometna napoved od 26. marca do 3. aprila

Prihaja čas praznikov in počitnic, zato se bo na mejnih prehodih in vseh glavnih smereh skozi Slovenijo povečal promet že ta konec tedna. Začele so se tudi pomladne obnove in vzdrževalna dela, zato je pričakovati zgostitve in občasno tudi zastoje pred večjimi delovnimi zaporami.

Ta konec tedna se začnejo velikonočne počitnice v Avstriji in nekaterih deželah Nemčije (Bavarska, Baden-Wuerttemberg), sredi prihodnjega tedna pa še v nekaterih drugih deželah Nemčije, na  Madžarskem, Poljskem, Slovaškem in v Italiji.  Bližajo se tudi velikonočni prazniki, ki običajno pomenijo prvo večjo selitev turistov v obmorske kraje oz. vračanje delavcev na začasnem delu v tujini. Dodaten promet iz tujine je čutiti že v četrtek pred velikonočnimi prazniki. 

V času prireditve v Škofji Loki, vse do 19. aprila, je v popoldanskem času predvidena večurna popolna zapora državne ceste, ki vodi iz Poljanske doline v Škofjo Loko. Voznikom tovornih vozil priporočamo v času zapor obvoz čez Vrhniko in Horjul.

V petek, 27.3. je možnost povečanega prometa na območju krožišča Tomačevo ter v njegovi okolici ter spremenjena prometna ureditev na delu Vojkove ceste od križišča z Baragovo ulico do severne obvoznice (med 18:45 in 23:30) zaradi prireditve v Stožicah, v soboto, 28.3. se obeta upočasnitev vožnje med Portorožem in Sečovljami zaradi kolesarske prireditve. 

Predvidena dela

Na primorski avtocesti A1:
- Med Vrhniko in Logatcem proti Kopru je zaradi krpanja udarnih jam 29. marca od 11. ure dalje zaprt počasni in vozni pas. Možni so občasni zastoji, ob večjih zgostitvah tudi do 3 km. Promet se na tem odseku razredči šele po 19. uri. 
-Zaradi del v predoru Kastelec, bo zaprta polovica primorske avtoceste med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani. Zapore bodo vsak delavnik ponoči med 20. in 5. uro zjutraj ter vsak vikend od petka od 20. ure do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Promet proti Ljubljani bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Tudi tu pričakujemo zastoje, dolge tudi več kot 3 km, predvsem v soboto in nedeljo popoldne. Popolnih zapor od petka, 3. aprila do torka, 7. aprila, do 20. ure zaradi praznikov ne bo. 

Na štajerski avtocesti A1:
- Na odseku Dramlje- Celje promet poteka po dveh začasnih prometnih pasovih v vsako smer.
- V nedeljo, 29.3.2015 bo v smeri iz Maribora proti Ljubljani zaradi nujnih vzdrževalnih del zaprt izvoz za Slovenske Konjice in sicer od 7.00 do 20.00 ure. Za dostop do Slovenskih Konjic bo predviden izvoz Slovenska Bistrica - jug.

Na gorenjski avtocesti A2:
- Zaključena je nadgradnja prezračevalnega sistema predora Karavanke.  Zapora bo odstranjena v petek, 27. 3. 2015, predvidoma ob 5. uri zjutraj.

Vreme
Vremenska napoved je večinoma ugodna, tj. sončno oz. vsaj suho vreme, ob morju so napovedane temperature tudi do 18 st. Celzija, kar za konec tedna pomeni več vozil iz urbanih središč proti turističnim krajem. Ob delovnikih pa bolj tekoč promet ob dnevnih prometnih konicah z manj zastoji in nevarnosti zaradi naletov. Vremenske razmerje se lahko tudi spremenijo.

Opozorila in napotki
Posebno previdni bodite na območjih delovnih zapor, kjer pogosto prihaja do naletov vozil: upoštevajte omejitve hitrosti in vzdržujte varnostno razdaljo. Preverite razmere na cestah na www.promet.si, na brezplačnem odzivniku: 080 22 44, poslušajte prometne informacije na radiu.

Želimo vam prijetno vožnjo.