Težave zaradi vremena v Italiji

Spremenljive vremenske razmere (sneg, veter) ovirajo promet tudi na Hrvaškem in v Italiji

Po podatkih prejetih s strani Autovie Venete v sosednji Italiji bosta vsaj danes 10. in jutri 11. februarja zaprti avtocesti Benetke - Padova (od razcepa za Padovo) in Padova Bologna zaradi vremenskih razmer. Italijanska policija zato voznike poziva naj se ne odpravljajo proti osredniji in južni Italiji. Tovorna vozila bodo izločena iz prometa na avtocestnih počivališčih.

Od razcepa med avtocestama A4 Torino - Trst in A22 Brennero - Modena je v smeri proti Modeni prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 ton, in sicer za vozila, ki prihajajo tako iz smeri Milana kot iz smeri Benetk.
Za tovorna vozila nad 7,5 ton je zaprta tudi avtocesta A15
Parma - La Spezia, obvezen izvoz je na priključku Parma Ovest.
Na avtocesti A1 Milano - Roma v smeru proit severu izločajo tovorna vozila na A11 Firenze - PIsa, vozila proti jugu pa morajo zapustiti avtocesto na izvozu Valdichiana.

Po podatkih italijanskih upravljalcev cest bo zaradi del zaprta cesta R 17 Villesse-Gorica, od sobote, 11. 2. od 20. ure do nedelje, 12. 2. 2012, do 16. ure, in sicer med križiščem Villesse in krožiščem Sant'Andrea blizu Gorice v obeh smereh. Vozniki iz A4 zapustijo cesto na izvozu Villesse, vozniki iz smeri Gorice  pot nadaljujejo po običajni cesti in se vrnejo nazaj na obvozno cesto. Kaj več o možnih alternativnih obvozih je na voljo na spletni povezavi www.autovie.it.

Vir: HAK, www.autovie.it, www.cciss.it