Vaja "Šentvid 2012" predor zaprt v obe smeri

V nedeljo, 3. marca 2013, bo predvidoma med 10. in 12. uro za ves promet in v obe smeri zaprt predor Šentvid, s tem pa tudi nekaj več kot trikilometrskiodsek avtoceste A2 med priključkom Celovška cesta in razcepom Koseze. V predoru Šentvid bo med zaporo izvedena vaja zaščite in reševanja izrednega dogodka.

Med dveurno zaporo bodo poleg glavne trase v Kosezah in Šentvidu zaprti tudi vsi uvozi na ta odsek avtoceste: s Podutiške ceste ter uvoz s Celovške ceste v predor iz smeri Kranja v Šentvidu. Zaradi preusmeritve prometa se cestnina za vozila nad 3,5 t na CP Torovo in v dnevnem času od 9.30 do 12.30 zniža za razred R3 in R4.
 
Iz smeri Kranja bodo vozila avtocesto zapustila na izvozu za Celovško cesto v Šentvidu, iz smeri Kozarij pa bo promet za smer proti Kranju preusmerjen na severno ljubljansko obvoznico H3 in na njej na izvoz Ljubljana - sever na Celovško cesto.
 
Voznikom in voznicam priporočamo, da pred potjo pokličete Prometno-informacijski center za državne ceste - PIC, na kratko številko 1970, preverite tudi na brezplačni glasovni postaji 080 22 44. Možnost tudi na naslovu http://m.promet.si prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni.
 
Vir: Dars d.d.